Jägala-Joa kolmapäevak 2012

Hinda rada

Kolmapäevakute 2012.a hooaja avalöögiks oli valitud treenitust nõudev maastikurada. Aus ja korralik, nagu kolmapäevakutel kombeks. Raskeks teeb raja vahelduvalt ebatasane (augud ja nn kartulivaod 🙂 ) pinnas, mis nõuab jalgadesse jõudu ja tähelepanelikkust ratta valitsemisel. Suur osa rajast on metsavahel, sekka ka mõned kõvema põhjaga teed. Niiskeid kohti võib esineda, kuna rada kulgeb üsna vesises piirkonnas.  Ette satub päris mitu järsku tõusu (võiks isegi öelda 1 sein), mis vähem treenitutel need vähesedki säästetud jõuvarud olematuks kahandavad.  Isegi kõndides. Aga kui oled mäest üles saanud, järgneb sellele üldiselt ka laskumine :), niiet rõõmu jagub kõigile. Kraaviületusteks on mõned purded, millest üks viimaseid on kaldus ja märjaga ilmselt üsna libe. Maasikaks rajal oli seekord pioneerilaagri maja koridor :). Kel jagub tähelepanu ka maastiku imetlemiseks, siis mahajäetud pioneerilaagrile kontrastiks kulgeb osa rajast kena vaatega Jägala jõe kõrgel kaldal.

Raja kõrgusinfo on ebatäpne, seda ei saa võtta puhta kullana (isegi mitte hõbedana! nutitelefoni pureb vist roosteuss ja GPS on ebatäpne).  

Aitäh elamuse eest rajameistrile, kelleks oli Meelis Välk  (klubi Jõelähtme Singel). Ürituse korraldas MTÜ Eesti Harrastusspordi Liit.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *